Culturele Raad Eelde: ‘Laat Gaan’ – muzikaal cabaret

vrijdag 16 februari 2024 20:00

EELDE - Twintig jaar lang toerde Gabriëlle Glasbeek met de Groninger cabaretformatie ‘Vrouw Holland’ door Nederland. Jaar in jaar uit stond zij op grote podia door het hele land. En nu presenteert zij haar nieuwe soloprogramma ‘Laat Gaan’, een cabareteske en muzikale voorstelling waarmee ze de intimiteit opzoekt van de kleinere zalen en dorpshuizen. Op vrijdag 16 februari treedt ze op uitnodiging van de Culturele Raad Eelde op in café theater Boelens.

Gabriëlle deelt in deze theatervoorstelling hilarische taferelen uit haar eigen leven. Ze maakt de balans op: zo halverwege een mooi leven met liefde en ander ongemak, heeft ze eindelijk even tijd voor zichzelf. Denkt ze. Er blijken twee vrouwen in haar hoofd te zitten, een extraverte en een introverte. Het zijn oma en moeder, beide dement, beide niet meer levend. Maar allebei behoorlijk aanwezig. Gelukkig krijgt Gabriëlle haar geheugen zingend op de rit, begeleid door gitarist Robert van der Tol. Want stel dat vergeten ook in haar genen zit, dan kan ze het hier en nu maar beter vangen. ‘Laat gaan’ gaat over terugkijken en accepteren dat je je herinneringen niet altijd in de hand hebt.

Datum: vrijdag 16 februari. Locatie: café theater Boelens, Hoofdweg 83 in Eelde. Aanvang: 20.00 uur. Entree € 15,00. Uitsluitend op reservering via: www.cultureleraadeelde.nl