Afbeelding
Foto:

Lezing over het belang van aardwormen in Vries

dinsdag 13 februari 2024 20:00

VRIES - Jeroen Onrust, ecoloog aan de Rijks Universiteit Groningen, houdt op dinsdag 13 februari een lezing: “Wormen in de bodem”. Honderden mensen uit heel Nederland deden mee aan de eerste wormentelling die werd uitgerold over het hele land. Met resultaat, op meer dan 500 plaatsen ging de schop de grond in. De lezing wordt georganiseerd door Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid, afdeling Vries.

Als het aan Jeroen Onrust ligt komt er ieder jaar een telling: “We weten allemaal hoe belangrijk wormen voor de bodemstructuur en dus de voedselproductie zijn.” In zijn lezing gaat Onrust in op de relatie ’wormen-boerenland-biodiversiteit’. Bezoekers wordt gevraagd om zelf een paar wormen mee te nemen naar de lezing. Tip van de organisator: de wormen in je compostbak of -hoop zijn ook bodemwormen.  

Locatie: dorpshuis de Pan, Nieuwe Rijksweg 4 in Vries. Tijd: 20.00 – 22.00 uur.