Concert van studenten Prins Claus conservatorium in Museum De Buitenplaats

dinsdag 5 december 2023 12:00

EELDE - Op dinsdag 5 december tussen 12:00 en 13:00 uur spelen studenten van het Prins Claus conservatorium uit Groningen een verrassend programma in Museum De Buitenplaats in Eelde. Van 4 tot en met 7 december worden er zeven concerten georganiseerd door de studenten Klassieke Muziek van het Prins Claus conservatorium, in samenwerking met Milo Kok, student van Academie Minerva. De bevlogen studenten spelen kamermuziek van componisten uit alle tijdperken, van Beethoven tot Goleminov. De concerten zullen op verschillende locaties in en rondom Groningen plaatsvinden. Tijdens de concerten kan het publiek niet alleen genieten van de muziek, maar in samenwerking met Milo is er iets gecreëerd om de gehele ervaring te vergroten. Er is gewerkt aan licht, akoestiek en sfeer om alle zintuigen te prikkelen. De studenten willen op die manier het publiek verrassen met verschillende innovatieve technieken waardoor het geen standaard klassieke concerten worden.
De stukken die worden gespeeld sluiten aan op het thema “Take a Breath”. Tijdens de concerten kan het publiek genieten van de verschillende stukken, uit verschillende stijlperiodes gespeeld door enthousiaste jonge musici. Datum: dinsdag 5 december. Tijd: 12:00 – 13:00 uur. Entree: 10,00 euro. Kaarten zijn te koop via www.museumdebuitenplaats.nl of aan de balie van het museum voorafgaand aan het concert. Voor vragen of reserveren kun je bellen met het museum (050-3095818).