Afbeelding

Boekbespreking: gratis ‘Sonny Boy’ lezen

dinsdag 21 november 2023 10:30

REGIO - Heel Nederland leest in november Sonny Boy van Annejet van der Zijl. Vanaf 1 november ligt de bekroonde roman gratis klaar voor bezoekers van de Drentse bibliotheken. Samen lezen is het speerpunt van de campagne. Op meer dan tien bibliotheeklocaties in Drenthe kunnen lezers daarom meedoen aan een boekbespreking. Sonny Boy is een meeslepende historische roman, gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Als een Surinaamse student en zijn twintig jaar oudere Nederlandse hospita in 1928 een zoon krijgen, is het schandaal niet te overzien. Om Waldy, alias ‘Sonny Boy’ een beter leven te bieden, moeten zij armoede en discriminatie overwinnen.

Dit jaar staat het plezier van samen lezen centraal. Daarom wordt op 21 november in elf bibliotheken door heel Drenthe gelijktijdig een boekbespreking gehouden. De grootste eenmalige leesclub van Nederland! Iedereen die met andere lezers wil praten over Sonny Boy wordt van harte uitgenodigd om zich aan te melden voor de boekbespreking in de bibliotheek. Het evenement trapt om 10:30 uur af met een kort interview met Annejet van der Zijl via een livestream. Daarna gaan we in gesprek over het boek onder leiding van een ervaren boekbespreker. Meedoen aan de boekbespreking is gratis, en je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek. Vooraf aanmelden is wel verplicht en vol is vol. Ga voor meer informatie en registratie naar de website bindbibliotheken.nl/heelnederlandleest. 

Locaties: Bibliotheken Norg, Zuidlaren, Gieten, Facet Emmen, DNK Assen, Sleen, Smilde, Borger, Vledder, Ruinerwold en Meppel.