Kerken Zuidlaren beginnen met voorbereidingen musical ‘Kappen’

Afbeelding
Cultuur

ZUIDLAREN - De gezamenlijke kerken, Dorpskerk, Magnuskerk en Laarkerk brengen de musical ‘KAPPEN’ op de planken in het voorjaar van 2025. De laatste musical dateert van maart 2022; ‘Gaan voor Goud’. Deze musical was een daverend succes, waar veel inwoners van Zuidlaren en omgeving aan hebben meegewerkt. Wekelijks samen zingen, oefenen en plezier maken werkte zeer inspirerend en verbindend. Iedereen kijkt er nog steeds met plezier op terug.

De hoogste tijd voor een vervolg. Het schrijversteam is aan de slag gegaan met het thema duurzaamheid. De teksten zijn klaar, de liederen zijn geschreven en de muziek is gecomponeerd. De musical speelt zich af op een middelbare school. Door een toename van het aantal leerlingen wordt het schoolgebouw uitgebreid, verbouwd en gemoderniseerd. Daarvoor is het noodzakelijk om een deel van het bos te kappen. Leerlingen komen in verzet, leerkrachten zijn verdeeld. Er zijn vele rollen voor jong en oud, toneel en zang ervaring is niet nodig, zin om vanaf september tot en met maart wekelijks te oefenen wel. 

Wie mee wil helpen is welkom op 16 mei voor een informatieavond in De Meent, Stationsweg 159 Zuidlaren, aanvang 19.30 uur. Daar wordt informatie gegeven over de inhoud van de musical, de diverse rollen, wijze van aanmelden en is er alle ruimte om vragen te stellen. De repetitieavonden staan gepland op de maandagavond. De eerste repetitie start op maandag 2 september en de uitvoeringen staan gepland voor 21 - 22 en 23 maart 2025. Meer informatie is beschikbaar op https://musicalkappen.nl

UIT DE KRANT